Ayder Yaylası

Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder Yaylası, ladin ve kayın ormanları ile kaplıdır. Bin üç yüzlü yıllarda Hala Vadisi’nde yaşayan kimseler tarafından kurulmuştur. Ancak yayla olarak kullanılmamış, bölge halkının dinlenme tesisi olmuştur. Hala köyünden yaylalarına (Kaymur, Ceymakçur) göç eden halk, Ayder’in kaplıcalarında yenilendikten sonra tekrar yola koyulmuştur. Osmanlı döneminden beri şifalı su olarak ilgi çeken bu kaplıcalar; romatizmal hastalıklara, iç hastalıklarına, kadın hastalıklarına ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Kaplıca sularından fayda görmek için havuza girmek, özel banyo yapmak ya da içmek mümkündür. Yapılan araştırmalar kaplıca sularının romatizmal eklem hastalıkları, sinir, sindirim, dolaşım sistemi hastalıklarıyla idrar yolları ve üreme organı hastalıklarına iyi geldiğini göstermektedir. Sağlık turizminin yanı sıra yayla olarak da kullanılmaya başlayan Ayder, festivallerle ya da inşa edilen yapılarla eğlence merkezi haline de gelmiştir.


Rize Ayder Yaylası, doğal güzellikleri ve sıcak insanları ile ünlüdür. Yayla, yüksek dağların eteklerinde bulunmaktadır ve yüksekliği 1.200 metre kadardır. Yaylada, güzel manzaraların yanı sıra çeşitli aktiviteler de yapılabilmektedir. Özellikle yüzme ve trekking gibi doğa sporlarını sevenler için Rize Ayder Yaylası ideal bir yerdir.

Yaz ya da kış demeden hem eğlenmek hem de şifa bulmak isterseniz rahatça ve özgürce hareket edebileceğiniz araçlara Arsima Rent A Car ile sahip olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Rize'de En Uygun Fiyata Araç Kiralama
    Rize araç kiralama hizmeti ile sizin için en uygun aracı kullanmaya hazır mısınız? Rize ve çevresi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist akınına uğramaktadır.
  • Rize Artvin Airport Rent A Car Arsima
    Rize Artvin airport rent a car hizmetimizle 7 gün 24 saat boyunca sizlere uygun araçlarımızı sunmaktayız
  • Rize Artvin Havalimanı Rent A Car
    Rize artvin havalimanı araç kiralama fiyatları, 4x4 ve lüks araç grupları bütçenize uygun araç kiralama seçenekleri Arsima ile sizlerle.
  • Acunn.com Sitesinde Biz
    Acunn.com web sitesinde yayınlanan tanıtım yazımız.
  • Rize Araç Kiralama
    Rize araç kiralama arsima ile ihtiyacına uygun ister sedan ister 4x4 arabanı en uygun fiyata hemen kirala
Whatsapp Telefon