Elevit Yaylası

Elevit Yaylası

 Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Elevit Yaylası, 1884 metre rakımla ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunmaktadır. Yüksek bir rakıma sahip olmadığı için ulaşımı Rize’nin birçok yaylasına göre daha kolaydır ve her yaştan yerli ya da yabancı turisti ağırlamaktadır. Dağların eteklerinde iki dere arasında yer alan bu yayla, ziyaretçilerini ‘’Güzeller güzeli Elevit’e hoş geldiniz.’’ yazısıyla karşılamaktadır.

Gür ağaçlarla kaplı ormanlarıyla ciğerleri oksijene doyurmakta, Karadeniz’in güzelliğini en iyi şekilde gözler önüne sermektedir. Daha çok hayvancılık ile uğraşan yerlilerin olduğu görülen yaylada eşek, inek ve at gibi hayvanlarla karşılaşmak da mümkündür. Yayla evleri genellikle yaz aylarında yerlilerin uğrak noktası olduğundan canlılık hissedilmektedir. Kamp kurmak isteyenlerin gözde mekânlarından biri haline gelen Elevit Yaylası, manzarası ve doğal güzellikleriyle doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekmektedir. Türlü türlü çiçeklerin mis kokusu eşliğinde dumanlı dağların görüntüsüyle büyüleyen yayla, doğa yaşamını en iyi şekilde hissettirmektedir.



Sıcakkanlı ve misafirperver yerlilerin ikramlarının yanı sıra sıcak çay içilecek ya da geleneksel lezzetlerin tadımının yapılacağı mekânlar bulmak da mümkündür. Dağ evi ya da pansiyonlarda konaklamak isteyen ziyaretçiler için kahvaltı, öğle ve akşam yemeği gibi servislerin yapıldığını da belirtmek gerekmektedir. Çamlıhemşin’den toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlanabilen Elevit Yaylası’na her zaman araç bulmak mümkün olmadığından özel araçla gitmek sizin daha keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacaktır. Eğer siz de kısıtlanmadan bu güzel yaylayı ziyaret etmek isterseniz rahatça ve özgürce ulaşım sağlayabileceğiniz araçlara Arsima Rent A Car ile sahip olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Rize'de En Uygun Fiyata Araç Kiralama
    Rize araç kiralama hizmeti ile sizin için en uygun aracı kullanmaya hazır mısınız? Rize ve çevresi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist akınına uğramaktadır.
  • Rize Artvin Airport Rent A Car Arsima
    Rize Artvin airport rent a car hizmetimizle 7 gün 24 saat boyunca sizlere uygun araçlarımızı sunmaktayız
  • Rize Artvin Havalimanı Rent A Car
    Rize artvin havalimanı araç kiralama fiyatları, 4x4 ve lüks araç grupları bütçenize uygun araç kiralama seçenekleri Arsima ile sizlerle.
  • Acunn.com Sitesinde Biz
    Acunn.com web sitesinde yayınlanan tanıtım yazımız.
  • Rize Araç Kiralama
    Rize araç kiralama arsima ile ihtiyacına uygun ister sedan ister 4x4 arabanı en uygun fiyata hemen kirala
Whatsapp Telefon