Rize Zil Kale

Rize Zil Kale
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan Zilkale, bölgenin en dikkate değer eserlerinden biridir. I. derece arkeolojik sit alanında bulunan kale Fırtına Deresi’nin yamaçlarına inşa edilmiştir. Deniz seviyesinden 750 metre, dere yatağından 100 metre yükseklikte olan kalenin amacı doğal bir savunma hattı oluşturmaktır. Yapım tarihi net olarak bilinmese de Zilkale, bölgenin Osmanlı Devleti tarafından fethedilmesiyle kervan yolunun güvenliğini sağlama amacıyla kullanılmaya devam etmiştir.

 Dış surlar, orta surlar ve iç surlardan oluşan kale ziyaretçilerine mükemmel bir manzarayı da seyretme şansı sunmaktadır. Dış surlarda patika yolu takip eden ziyaretçiler bir teras yardımıyla orta surlara ulaşmakta ve ikinci kapı yardımıyla kale içerisine girmektelerdir. Orta kale içerisinde üç önemli yapıyla karşılaşmak mümkündür. Bunlar; muhafız binası, şapel ve baş kuledir. Duvarlardaki kemerli pencereler ve mazgallı delikler her cepheden farklı manzaraları yerli ve yabancı turistlere göstermekte, adeta bu ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır.


Rize Kalesi’nden sonra bölgenin en yüksek kalesi kabul edilen Zilkale, Doğu Karadeniz’de görülecek yerler listesinin başında gelmektedir. Ziyaret sırasında acıkılması durumunda civarda bulunan restoranlarda geleneksel lezzetleri tatmak da mümkündür. Balık, mısır, muhlama, karalahana çorbası, laz böreği, kabak sütlacı ve pepeçura gibi lezzetleri eşsiz manzaraya karşı deneyimlemek unutulmaz bir anı olacaktır.

Rize’nin Pazar ilçesini 8 kilometre geçtikten sonra Çamlıhemşin yol ayrımına gelen ziyaretçiler, 22 kilometre sonra Çamlıhemşin’e ulaşmaktadır. Sonrasında Ayder’e sapmadan takip edilen yol Zilkale’yi tüm ihtişamıyla gözler önüne sermektedir. Siz de tarihî özellikleri ve manzarasıyla büyüleyen yapıyı görmek isterseniz rahatça ve özgürce hareket edebileceğiniz araçlara Arsima Rent A Car ile sahip olabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Rize'de En Uygun Fiyata Araç Kiralama
    Rize araç kiralama hizmeti ile sizin için en uygun aracı kullanmaya hazır mısınız? Rize ve çevresi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist akınına uğramaktadır.
  • Rize Artvin Airport Rent A Car Arsima
    Rize Artvin airport rent a car hizmetimizle 7 gün 24 saat boyunca sizlere uygun araçlarımızı sunmaktayız
  • Rize Artvin Havalimanı Rent A Car
    Rize artvin havalimanı araç kiralama fiyatları, 4x4 ve lüks araç grupları bütçenize uygun araç kiralama seçenekleri Arsima ile sizlerle.
  • Acunn.com Sitesinde Biz
    Acunn.com web sitesinde yayınlanan tanıtım yazımız.
  • Rize Araç Kiralama
    Rize araç kiralama arsima ile ihtiyacına uygun ister sedan ister 4x4 arabanı en uygun fiyata hemen kirala
Whatsapp Telefon